Индийка се провали на кантара, пропуска финала


Индийка се провали на кантара, пропуска финала
7 август 2024

Автор: BGWrestling.bg

Индийката Винеш Винеш се провали на кантара тази сутрин и съответно бе дисквалифицирана от финала при 50-килограмовите на олимпийския турнир по борба в Париж. 

"Въпреки усилията на целия екип през нощта, теглото ѝ бе с няколко грама повече от допустимото тази сутрин", се казва в официалното становите на Индиската олимпийска асоциация. 

Виниш е била с 1 кг отгоре, но в ранните часове на сряда така и не успя да свали последните 100 грама. За да влезе в категорията тя е отрязала косите си, изтеглила са ѝ и малко кръв от вените, но и това не помогнало. 

Тя е първата индийка, която се класира за олимпийски финал. 

Именно Виниш победи олимпийската шампионка Юи Сусаки на старта в категория (3&2). А с класирането си на финала даде втори шанс на японката да се бори за бронза тази вечер.

Обикновено състезателката от Индия се състезава в по-горната категория до 53 кг, в която е спечелила два бронзови медала от световни първенства. 

Заради дисквалификацията Международната федерация направи и промяна, като прати на финала кубинката Яснейлис Гузман Лопес, която падна от Виниш на полуфинала, в решителната схватка за златото. Там нейна съперничка ще бъде американката Сара Хилденбранд. 

Финалите започват от 20,15 ч.