Лопес се срещна и със Садулаев, изнесе и мастър клас в Саранск


Искам в Куба да направя същата школа, заяви петкратният олимпийски шампион
Лопес се срещна и със Садулаев, изнесе и мастър клас в Саранск
29 август 2024

Автор: BGWrestling.bg

"Едва ли някой ще изравни постижението от пет олимпийски титли на Михайн Лопис в следващите 100 години“, заяви именитият Абдулрашид Садулаев.

Двете легенди се срещнаха в Москва преди кубинецът да отпътува за Саранск, където изнесе мастър клас и открита тренировка в местния университет. Двамата имат общо 7 олимпийски титли и 10 световни.

„А преди година Лопес бе още на кръстопът, дали изобщо да се бори в Париж – продължи Садулаев. - Но след като поговорихме малко, каза: от понеделник започвам тренировки. Всички знаят що за борец е той, но аз ще ви кажа що за човек е. Когато миналата година бях в Куба на почивка, той разбра, че съм в страната и долетя от друга провинция, организира топло посрещане, въпреки че не се познавахме лично. Сега той отиде до Новосибирск, а следващият път го чакаме в Дагестан.“

В Новосибирск именитият кубинец се срещна със славния Александър Карелин, а преди това посети надгробната плоча на изявения треньора Василий Иванов, прокарал класическата борба в Куба. И чийто възпитаник е неговият треньор Раул Диаз.

„В родината си искам да направя същата школа, както в Русия, както са направили и братята Суркови в Саранск. Благодаря за топлия прием, ще дойда пак“, каза Лопес, който пък заключителната си подготовка за Париж 2024 проведе у нас, на базата в Тетевен.

Снимки: Столица С