"Олимпиец" (Търговище) с 4 титли и отборния приз на "Лютви Ахмедов"


сн. община Разград
20 октомври 2024

Автор: BGWrestling.bg

"Олимпиец" (Търговище) взе 4 титли и отборния на турнира "Лютви Ахмедов" за момчета в свободната борба, завършил в Разград. 

В комплексното класиране тимът събра най-много 160 точки. 

Първи за шампионите станаха Мерт Мустафов (44 кг), който бе определен и за най-техничен състезател, както и Максуд Садъков (62 кг), Каан Али (68), Еркан Ердухан (над 85 кг). 

Втори завърши съставът на "Сливен" със 120 т., трети е турският "Едирне" със 115 т.

За най-резултатен състезател бе обявен шампионът при 57-килограмовите Христо Яначков ("Берое", Стара Загора). А Таха Йозтюрк от Бурса препаса златния пояс "Лютви Ахмедов" и взе приза за най-добър чужденец, след като бе над всички в категория до 48 кг. Той получи трофея от Шукри Ахмедов, син на патрона на турнира.

Схватките изгледаха олимпийският шампион Хасан Исаев, олимпийският вицешампион Нермедин Селимов, а освен сина на патрона, присъства и неговият внук Левент Шен, сега международен арбитър по борба, както и Ремзи Осман, наскоро станал за 9-и път световен шампион за ветерани и изпълнителен директор на местния клуб "Лютви Ахмедов". 

Сред гостите бе и президентът на БФ Борба Христо Маринов, който връчи почетен плакет на кмета Добри Добрев за подпомагането на спорта в града. 

Над 100 състезатели се включиха в 27-то издание на надпреварата от 17 клуба в страната, дойдоха два тима от Турция, както и от Молдова и Северна Македония. 

Главен съдия на надпреварата бе Димитър Чифудов, международен арбитър олимпийска категория. 

Турнирът бе организиран от местния клуб  със съдействието на обищаната.

Пълното класиране може да видите ТУК

Снимки: община Разград

Още снимки може да видите ТУК