Олимпийците се оплакват от леглата и липсата на климатик в стаите


Новак Джокович отказа да се настани
Олимпийците се оплакват от леглата и липсата на климатик в стаите
24 юли 2024

Автор: BGWrestling.bg

Олимпийското село в Париж вече посрещна първите си обитатели, но повечето от тях се оплакаха от условията в стаите.

„Леглата, които са направени от картон, са доста твърди“, заяви лекоатлетката Уитни Ти от Кот д'Ивоар.

„Изкарах една нощ, но съм на път да загубя гърба си“, призна в социалните мрежи австралийската ватерполискта Тили Кернс.

„Не се шегувам, както виждате олимпийското легло е направено от картон“, раздраздено коментира и френският джудист Жулиен Брюлар.

Всъщност леглата са изработени от същата японска фирма Airweave, която ги направи и за игрите Токио 2020. За направата им са използвани преработени материали.

Спортистите обаче критикуват не само леглата, но и се оплакват от липса на климатик и телевизор в стаите, както и на ... тоалетна хартия. А също и от качеството на пералните услуги, както и от това на храната.  Американската гимнастичка Алея Финеган нарече храната в столовата „блудкава“.

Звездите в тениса Даниил Медведев и Новак Джокович отказаха да живеят в Олимпийското село.

До игрите Барселона '92 всички спортисти бяха длъжни да се установят в Олимпийското село, но традицията бе нарушена от НБА звездите на САЩ, който се заселиха в отделен хотел. А в Атланта '96 вече всички най-добри американски спортисти си наеха ВИП-стаи.

Янките впечатлиха и за игрите Рио 2016, когато мъжкият и женският баскетболен отбор нае круизен кораб и резервира всички стаи, за да настанят целия си екип. Нестандартното решение помога и на двата тима да спечелят по-късно златните олимпийски медали.

Сега Олимпийското село ще приеме близо 15 000 гости, които ще бъдат настанени 82 блока. Комплексът разполага с ресторант за 3200 места, както и фитнес зали, болница, поличейски участък, поща, магазини, фризьорски салони....

Игрите ще бъдат открити на 26 юли, схватките в борбата са от 5 до 11 август.

Първа от нашите състезатели заминава Юлияна Янева с личния си треньор Серафим Бързаков на 1 август.