Петриашвили-младши с титла, САЩ с отборния трофей при кадетите


Иран остана втори, а трети е Киргизстан
Петриашвили-младши с титла, САЩ с отборния трофей при кадетите
сн. UWW
26 август 2024

Автор: BGWrestling.bg

Константин Петриашвили, по-малкият брат на новия олимпийски шампион в тежка категория Гено Петриашвили, ликува със световната титла на първенството, свободен стил за кадети в Аман, Йордания.

През миналия сезон талантът от Грузия остана трети, но сега бе безкомпромисен срещу съперниците си, спечелвайки финала с 8:0 срещу руснака Родион Санакоев.

А след битката триумфално извика и тропна с юмрук във въздуха, по подобие на батко си.

„Моят брат е най-добрият, той е кралят на борбата – каза новият шампион, който през юли стана и №1 в Европа, а следващата седмица ще се бори и на мондиала за юноши. - Мисля, че е добре, когато казват, че съм брат на Гено...“

Грузия раздели 4-то място в отборното класиране с Азербайджан със 77 т., но грузинците са с актив от злато и сребро, азерите пък имат сребро и три бронза.

Отборен шампион стана САЩ с 3 титли и три бронзови отличия, както и актив от 152 т. Именно представител на янките взе и най-бързата победа във финалите. Само 17 секунди бяха необходими на Михаел Моко, за да ликува срещу казахстанеца Йедидже Касимбек – 10:0 в тежка категория до 110 кг.

За Щатите злато взеха още Самуел Санчес, който изоставаше с 0:5 след първата част, за да ликува със 7:5 срещу иранеца Амирабас Рамезани в кат. до 45 кг. Доминик Монарето (51) пък спечели втора световна титла след тази през 2022-а.

Три титли взе и тимът на Киргизстан, както и бронз, но в отборното класиране се нареди трети със 104 т. Втори е Иран със 132 точки със спечелени две титли, два сребърни и два бронзови медала.

Пуерториканските братя Френерик и Джоузеф Бахман не успяха да спечеля титли за страната си, с което да прекъснат 49-годишна суша без злато. И двамата останаха със сребро. Първият в кат. до 51 кг, а вторият при 55-килограмовите.

Следващата седмица испанският град Понтеведра ще приеме световното за юноши и девойки (2-8 септември).

Отборното класиране при кадетите в свободния стил може да видите ТУК