Ремзи Осман стъпи за 9-и път на световния връх, Марчо отново с бронз


Ремзи Осман стъпи за 9-и път на световния връх, Марчо отново с бронз
сн.bgwrestling.bg
8 октомври 2024

Автор: BGWrestling.bg
 

Ремзи Осман за девети път стъпи на световни връх на първенство за ветерани.  На шампионата в Пореч (Хърватия) националът се наложи над украинеца Аркадий Илиметов - 7:2 при 62-килограмовите.

А преди това тушира японеца Йошиуки Майозуми за 1,05 мин в четвъртфиналите, след това преодоля и руснака Вадим Данилов с 2:1. 

Така за трета поредна година Ремзи доминира в тази категорията на световни първенства.  Шампионът е изпълнителен директор на клуб "Люхви Ахмедов" и съчетава административата работа с поддържане на спортна форма и участие на големи първенства.  А тази година клубът ще приеме 22-то издание на турнира в памет на своя патрон. 

Другият ни представител днес Марчо Марков пък добани 6-и бронзов медал от първенство на планетата, след като записа две победи с туш. 
В малкия финал при 130-килограмовите, също на свободния стил, българинът се наложи над иранеца Ардешир Пукхекмат за 1,06 мин.
А на четвъртфиналите тушира и американеца Деймс Митълстейд. Преди това на старта записа служебна победа, след като съперникът му от Монголия не излезе на тепиха. 

Утре на тепиха ще излязат Александър Йорданов (62), Веселин Апостолов (78), Алядин Милязинов (88) и Иван Калинов (88) в дивизия C (46-50), както и Стефан Георгиев (100) и Владимир Китанов (100) в дивизия D (51-55). 

Срещите започват от 12 ч наше време. 

Видео от финалните срещи - на нашата фейсбук страница ТУК