Шампионско посрещане за златните ни олимпийски медалисти


Шампионско посрещане за златните ни олимпийски медалисти
©lap.bg
12 август 2024

Автор: BGWrestling.bg

Шампионско посрещане на златните олимпийски медалисти Семен Новиков и Магомед Рамазанов на летище София - с гайди, лаврови венци, присъстваше и традиционната за Дагестан шапка, наречена папаха...

Двамата раздадоха много автографи и снимки.

„Не съм изненадан от посрещането, защото България е борцова страна, има славна история – заяви Магомед Рамазанов, който е родом от Дагестан. - Много е приятно. Такова внимание никога не съм получавал! Чувствам страната като моя втора родина. Един ден като приключа с борбата искам да продължа да помагам на България, да предавам опита си. Надявам се, че ще съм полезен."

Все още не се чувствам, като олимпийски шампион, само си гледам златния медал - сподели с усмивка Семен, който е роден в Украйна. - Разбира се, че имах съмнения, когато трябваше да избирам дали да дойда в България, това е голяма отговорност. Защото, ако съм в друга държава и не покажа резултати, тогава ще бъде голям срам за мен. Нямаше как да гледам в очите тези хора, които са ме довели тук. Ето това (посочва златния медал) казва, че съм направил правилния избор!"

Снимки: LAP.bg

-----------