В Раковски направиха първа копка на зала с басейн


Съоръжението ще е готово след 420 календарни дни
В Раковски направиха първа копка на зала с басейн
23 август 2024

Автор: BGWrestling.bg

В Раковски направиха първа копка на многофункционална зала, която ще бъда със закрит 25-метров плувен басейн.

Тя ще включва игрално поле с две тренировъчни зали, лекоатлетическа писта, топла връзка с басейна, съблекални, лекарски кабинет, магазин, кафене.

Съоръжението ще е за 600 седящи зрители. И ще бъде готово след 420 календарни дни.

Стойността на проекта е 15,3 млн. лева.

Честта да направи първа копка имаше олимпийският шампион по бокс Петър Лесов, родом от този край, заедно с кмета Павел Гуджеров.

„Спортът в общината отдавна се развива, а нашите спортисти по борба, бокс, джудо, тенис на корт, волейбол, карате... вече трудно намират къде да тренират – каза градоначалникът. - Сега, когато им дадем нов дом, спортът наистина ще може да процъфрява.“

В Раковски има и клуб по борба, в който тренират близо 40 състезатели. Тази година момичетата, първа група (11-12 г.) станаха шампионки на България.

"Казах им да побързат, за да можем да се подготвяме там за олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028-а", каза с усмивка Лесов, в чиято чест в Раковски е построен паметник, а спирка е брандирана с неговия лик.

На церемонията присъства и Иво Ангелов, световен и европейски шампион по класическа борба, както и Мартин Пашкулев републикански шампион по бокс за младежи.